Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Registro completo
Provedor de dados:  BJM
País:  Brazil
Título:  Antibacterial activity, chemical composition, and cytotoxicity of leaf's essential oil from Brazilian pepper tree (Schinus terebinthifolius, Raddi)
Autores:  Silva,A.B.
Silva,T.
Franco,E.S.
Rabelo,S.A.
Lima,E.R.
Mota,R.A.
Câmara,C.A.G. da
Pontes-Filho,N.T.
Lima-Filho,J.V.
Data:  2010-03-01
Ano:  2010
Palavras-chave:  Essential oil
Brazilian pepper tree
Schinus terebinthifolius
Otitis externa
Staphylococcus
Resumo:  The antibacterial potential of leaf's essential oil (EO) from Brazilian pepper tree (Schinus terebinthifolius Raddi) against staphylococcal isolates from dogs with otitis externa was evaluated. The minimum inhibitory concentration of EO ranged from 78.1 to 1,250 fg/mL. The oil was analyzed by GC and GC/MS and cytotoxicity tests were carried out with laboratory animals.
Tipo:  Info:eu-repo/semantics/article
Idioma:  Inglês
Identificador:  http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1517-83822010000100023
Editor:  Sociedade Brasileira de Microbiologia
Relação:  10.1590/S1517-83822010000100023
Formato:  text/html
Fonte:  Brazilian Journal of Microbiology v.41 n.1 2010
Direitos:  info:eu-repo/semantics/openAccess
Fechar
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional